Mobiliteitsprogramma WW

Een nieuw perspectief bij een andere werkgever

Als een medewerker uit dienst gaat en in de WW terecht komt, kan uw werkgever medeverantwoordelijk zijn voor het laten terugkeren naar betaalde arbeid. Een situatie waarin iedereen het liefst snel zicht heeft op passend werk voor u. Passend bij uw wensen en mogelijkheden.

Al is de samenwerking tussen werkgever en medewerker soms tijdelijk bedoeld, de wetgever denkt daar anders over. Is uw werkgever een overheidsinstantie, dan is het vinden van ander werk een gezamenlijke verantwoordelijkheid. En die houdt niet op bij het beëindigen van de overeenkomst. Samen met Amplooi komt u stap voor stap dichter bij een oplossing.

Het Mobiliteitsprogramma WW

De vragen ‘wie ben ik’, ‘wat kan ik’ en ‘wat wil ik’ staan centraal in de Mobiliseringsfase. Het is de fase waarin de persoonlijke analyse, financiële analyse, assessments, opdrachten, individuele coachingsgesprekken, trainingen en online tools worden ingezet. Het resultaat is dat u met vertrouwen en een open blik naar de toekomst kan kijken en klaar bent om de arbeidsmarkt te benaderen. De stappen in deze fase zijn:

Lees verder
 • Intake. Het intakegesprek met uw Mobiliteitsexpert. Tijdens het intakegesprek wordt de zoekrichting bepaald en een volledig beeld verkregen van uw situatie en mogelijkheden. De bevindingen en conclusies vanuit het intakegesprek, worden samengevat in een intakerapportage. Naast de arbeidsmogelijkheden, wordt er een zoekprofiel opgesteld en een inventarisatie van relevante werkgevers. Het verslag vormt hiermee het uitgangspunt voor het vervolg.
 • Coachende gesprekken. Deze gesprekken zijn voor de acceptatie van de situatie en het mobiliseren naar de arbeidsmarkt.
 • Dromen / Missie. Een logische vervolgstap waarin ambities, dromen en doelen centraal staan. Wat wilt u echt? Wat is uw zingeving? Wat blokkeert u? Met deze inzichten wordt de informatie geconcretiseerd en omgezet in een actieplan wat leidt naar het doel. Centraal staat coaching op persoonlijke effectiviteit en ontwikkeling.
 • Arbeidsmarktonderzoek. Samen met uw Mobiliteitsexpert en een Arbeidsmakelaar verkent u de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Onze Arbeidsmakelaars kennen de arbeidsmarkt als geen ander. Vanuit uw functionele mogelijkheden wordt proactief gezocht naar (arbeids)mogelijkheden.
 • Jobhunting. De Arbeidsmakelaar ondersteunt en prikkelt u door middel van het doorsturen van passende vacatures en het voorstellen bij andere organisaties. Jobport is voor jobhunting onmisbaar. Deze online vacature – en netwerkbank maakt het mogelijk om in alle online beschikbare vacatures te zoeken! Bovendien biedt het systeem mogelijkheden voor een koppeling met het LinkedIn-netwerk van zowel u als de Arbeidsmakelaar.
 • Actief solliciteren en netwerken: Naast wekelijkse sollicitaties wordt zowel uw netwerk als die van de Arbeidsmakelaar ingezet voor het vinden van nieuwe arbeidsmogelijkheden. Diverse workshops kunnen parallel gevolgd worden om uw sollicitatie- en presentatie vaardigheden te versterken. Motivatie is daarbij een belangrijk onderdeel.

Professionele ondersteuning

Re integratie is een pad waarmee de meeste medewerkers en werkgevers niet vertrouwd zijn. Onze Mobiliteitsexperts wijzen daarom de weg, geven advies en stimuleren. Dat is niet vrijblijvend. Het UWV verwacht dat werkgever en medewerker er alles aan doen om passend werk te vinden. Omdat wij – tijdens het Mobiliteitsprogramma – een goed dossier vormen, kunnen we altijd verslag uitbrengen. U voldoet dus aan de wettelijke eisen.

Resultaat van de dienstverlening:

U bent weer in een dagelijkse werkritme op basis van uw oorspronkelijke contracturen, ook wel proefplaatsing genoemd. Deze proefplaatsing kan leiden tot een definitieve plaatsing waarbij u eventueel een contract krijgt aangeboden bij de nieuwe werkgever.

Is dit niet mogelijk dan kan het traject gecontinueerd worden met een outplacement traject, waarin u wordt begeleid naar betaalde arbeid.

Waarom kiezen voor Amplooi?

Bij Amplooi vinden we dat arbeidsmobiliteit essentieel is voor iedereen die een leven lang met passie en uitdaging wil blijven werken. Met daadkrachtige ondersteuning verbeteren we de mobiliteit van een werknemer. Wij bieden een resultaatgericht proces met korte doorlooptijden, uitgevoerd door zeer ervaren en kundige experts.

 • Wij hebben maar één doel: het vinden van passend werk voor uw medewerkers en een compleet re-integratie dossier voor de werkgever.
 • Wij beschikken over actuele kennis van het ontslag- en arbeidsrecht.
 • Als re-integratiebedrijf bieden wij individuele maatwerk begeleiding aan bij het zoeken naar passend werk.

We beschikken over het Blik op Werk Keurmerk en zijn lid van de brancheorganisatie OVAL.

Succesvol Mobiliteitscentrum

Het Mobiliteitscentrum verbindt actief uitstroommogelijkheden en -bedrijven aan Amplooi waardoor de mogelijkheden voor u aanzienlijk groter zijn. De Arbeidsmakelaars van Amplooi werken samen in het Mobiliteitscentrum. Onze ervaren Arbeidsmakelaars maken gebruik van het netwerk van Amplooi, onderhouden dagelijks hun eigen netwerk, vinden uitstroommogelijkheden en hebben een actueel beeld van beschikbare vacatures en werkervaringsplaatsen. Organisaties en uw medewerker kunnen elkaar effectiever vinden omdat uitstroombedrijven en -mogelijkheden aan Amplooi actief, centraal, regionaal en landelijk verbonden zijn aan Amplooi.

Vergroot de baankansen

Deze baankansen zijn inzichtelijk voor uw medewerker in ons online vacatureportaal Jobport. Dit verhoogt de kans op het vinden van een nieuwe baan aanzienlijk. De voordelen van ons Mobiliteitscentrum in combinatie met Jobport zijn:

 • Vacature zoekmachine met een digitaal overzicht in alle (sollicitatie)activiteiten;
 • Exclusief aan Amplooi verbonden uitstroombedrijven en -mogelijkheden zoals werkervaringsplekken, leer-, werkplekken en vacatures;
 • Bedrijven zoekmachine voor oriënteren, netwerken en open solliciteren naar exclusieve uitstroommogelijkheden;
 • Beroepenoriëntatie: gestructureerd beroepen verkennen met daarbij de arbeidsmarkt trends (stijgende of dalende vraag) en beroepen video’s;
 • Persoonlijk loopbaanprofiel op basis van ervaring, kwaliteiten, interesses en belastbaarheid, die u zelf beheert;
 • Vertaling FML naar minimaal 800 beroepen voor de top 5 matches, een verschillende analyse met arbeidsmarktperspectief;
 • Exclusieve loopbaantesten en e-learnings.

Werken loont

Binnen 3 weken een nieuwe werkplek

Het doel van het traject is om na een periode van inactiviteit weer werkritme te laten opdoen bij een andere werkgever.
Via ons netwerk vinden we binnen 3 weken een passende werkritmeplek (proefplaatsing) die eventueel de mogelijkheid biedt tot een meer structurele aanstelling.

Contact

Wilt u meer weten over WW Re-integratie? Neem dan contact op met ons servicebureau op het telefoonnummer
088 – 02 23 888 of stuur een email naar info@amplooi.nl U kunt ook een offerte aanvragen. U ontvangt dan binnen 24 uur een voorstel.

Bekijk onze andere diensten

Offerte aanvragen

Download onze whitepaper

Contact

Wilt u meer weten over ons Mobiliteitsprogramma WW? Neem dan contact op met ons. Bel ons op 088-0223888 of stuur een email naar info@amplooi.nl

Ik wil graag meer weten
Download het productblad over ons Mobiliteitsprogramma WW Re-integratie