Werkwijzer

Met inzicht en motivatie kom je verder

Als je door ziekte of andere omstandigheden op een kruispunt in je loopbaan bent gekomen, heb je allerlei vragen. Wie ben je precies en hoe ben je op het punt gekomen waar je nu staat? Welke rollen passen bij jou en waar ligt je hart? Het valt soms niet mee om de omstandigheden en je persoonlijke reactie daarop uit elkaar te houden. De Amplooi Werkwijzer geeft je een eerlijk en objectief antwoord.

De Amplooi Werkwijzer is een

  • Wetenschappelijk onderbouwd onderzoek, met gevalideerde resultaten.
  • Een toegankelijk assessment. Wat je niveau ook is, je kunt de vragenlijsten online invullen.

Waardevol zelfinzicht

De Amplooi Werkwijzer levert verbazend veel inzichten op in jezelf. Je krijgt een helder beeld van jezelf als mens en als professional. Het accent ligt daarbij op je gedrag. Welk gedrag laat jij in verschillende omstandigheden zien en waarom? Welke keuzes maak je met je hoofd, wat zijn je innerlijke drijfveren, over welke competenties beschik je en wat kan je mentaal aan?

Achtergrond

Er wordt gebruik gemaakt van de My Motivation Insights Kleurentest. Deze online vragenlijst is gebaseerd op het model van drijfveren dat de Amerikaanse psycholoog dr. Clarence W. Graves in 1971 na jarenlang onderzoek heeft geformuleerd. Graves gaat er daarbij vanuit, dat mensen van nature zo adequaat mogelijk willen reageren op bepaalde omstandigheden. Om te kunnen overleven of om zich verder te ontwikkelen. Het gedrag dat we daarbij laten zien is bepalend voor ons functioneren. Het zijn de achterliggende drijfveren die bepalen hoe wij met de omstandigheden – of de verandering daarvan – omgaan. Beck en Cowan2 werkten het gedachtegoed van Graves verder uit in hun boek Spiral Dynamics. Zij onderscheiden daarbij zeven verschillende drijfveren, ieder aangeduid met een eigen kleur.

Zeven verschillende drijfveren
Iedereen heeft zijn of haar eigen persoonlijke voorkeuren ontwikkeld die passen bij de omstandigheden waarin we zijn opgegroeid. Daarbij gaat het altijd om een combinatie van de zeven drijfveren, een combinatie die voor iedereen anders ligt. Een groot voordeel van deze persoonlijkheidstest is dat mensen niet in een hokje geplaatst worden. De uitslag van de persoonlijkheidstest zegt niet dat iemand bijvoorbeeld alleen rood of groen is. Ieder mens bezit alle zeven kleuren in meer of mindere mate. Een combinatie van al deze kleuren vormen dan het kleurenprofiel.

Verschillende toepassingen

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn om jezelf beter te willen leren kennen. Voorbeelden van vragen die tot inzet van de Werkwijzer kunnen leiden:

  • Wie ben ik precies en welke persoonlijke factoren spelen in mijn huidige situatie een rol?
  • Welke beroepen sluiten aan bij mijn interesses en voorkeuren?
  • Wat kan ik aan? Hoe gedraag ik mij onder druk?
  • Hoe kan ik de regie houden in mijn situatie?
  • In wat voor werkomgeving kom ik het beste tot mijn recht? Bij welke type organisaties pas ik het beste?

Met behulp van een gevalideerde vragenlijst wordt er een persoonlijk kleurenprofiel samengesteld. De kleurentest kan online worden ingevuld en duurt ongeveer 20 minuten. De uitslag hiervan wordt vertaald naar een profiel met zeven kleuren. Deze kleuren staan voor de zeven dominante drijfveren.

 

Persoonlijk
In het rapport van de kleurentest wordt naast het profiel ook uitgebreid aandacht besteed aan wat dit profiel voor jou in de praktijk betekent. In welke werkomgeving zal jij je prettig voelen.

Door inzicht verder komen

De Amplooi Werkwijzer levert veel inzichten op. De vraag is: wat doe je ermee? Hoe leg je de bevindingen uit? Onze Mobiliteitsexperts ondersteunen je daarbij. We hebben gecertificeerde specialisten in dienst, die hiervoor zijn opgeleid. In een persoonlijk gesprek trekken we samen onze conclusies. Een belangrijke stap als je op zoek bent naar nieuwe perspectieven!

Wilt u meer weten over onze werkwijzer? Neem dan contact op met ons servicebureau op het telefoonnummer 088 – 02 23 815. U kunt ook een offerte aanvragen U ontvangt dan binnen 24 uur een voorstel.

Download hier ons productblad Werkwijzer