Mobiliteitsprogramma spoor 2

De kortste weg naar duurzaam werk

Een pragmatische aanpak met respect voor u en verstand van zaken. Wij zijn arbeidsmarktspecialisten met een netwerk in veel verschillende branches en uitgebreide ervaring met mensen met fysieke en psychische beperkingen.

Wat is Re-integratie Extern (ook wel re-integratie spoor 2)

Re-integratie extern (spoor 2 of 2e spoor) is deskundige ondersteuning bij het vinden van ander werk buiten uw bedrijf als u door ziekte uw eigen werk niet meer kunt doen. Die ondersteuning is per definitie maatwerk en wordt uitgevoerd door een re-integratiebedrijf. Ieder individu stelt andere eisen aan de begeleiding. Het doel blijft gelijk : binnen zo kort mogelijke termijn weer aan de slag in een baan die bij u past.

U kunt uw huidige werk niet meer doen

Door omstandigheden kunt u uw huidige werkzaamheden niet meer doen. Door een lichamelijk gebrek bijvoorbeeld. Of door een chronische aandoening. U heeft van uw kant al alles geprobeerd om samen met uw werkgever ander werk binnen het bedrijf te vinden, maar dat is niet gelukt of niet mogelijk. Uw bedrijfsarts of arbo-arts heeft dit ook aangegeven in een rapport. Dan is de oplossing dat wij u verder gaan helpen een baan buiten uw bedrijf te vinden.

De procedure

Ieder re-integratie traject begint met een intakegesprek met u, waarin een inventarisatie plaatsvindt van uw mogelijkheden. Het intakegesprek is ook bedoeld om kennis te maken met de individuele coach, de mobiliteitsexpert. Het is tenslotte mensenwerk en de persoonlijke klik met de coach vinden wij heel erg belangrijk. Indien gewenst kan ook eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek met de coach van uw regio worden gepland.

Na de intake wordt een actieplan opgesteld: wat zijn uw beperkingen en wat kunt u vooral nog wel. De door u gewenste functie, branche, regio, eventueel benodigde opleidingen worden gespecificeerd. Indien u het lastig vindt om aan te geven welk werk nog wel bij u past helpen we u daarmee. U kunt kiezen uit verschillende assessments en door coachingsgesprekken helpen we u weer een richting naar werk te vinden die bij u past.

Vervolgens vindt een verkenning van de arbeidsmarkt plaats. Is het krijgen van de gewenste functie binnen een redelijke termijn (6 maanden) haalbaar?

De begeleiding door onze Mobiliteitsexpert is altijd individueel. Onze aanpak in de gesprekken is pragmatisch. Zowel u als de Mobiliteitsexpert  zoeken naar vacatures en creëren samen zoveel mogelijk kansen. U wordt geadviseerd bij het opstellen van brieven en CV en oefent met u sollicitatiegesprekken, netwerken en presentatietechnieken. De Mobiliteitsexpert geeft zelfvertrouwen en een luisterend oor als het even tegen zit.

Wij hebben een actieve opstelling als het gaat om het vinden van de nieuwe baan voor u. Wij hebben zelf Arbeidsmakelaars in huis die de door u gewenste baan kunnen vinden en maken gebruik van ons uitgebreide netwerk.

Assessments

Het is niet altijd zo voor de hand liggend een andere passende functie of richting naar werk te benoemen voor u. Om vast te stellen wat bij u past en voor uw loopbaan een goede keuze is kunnen we verschillende assessments inzetten. U kunt kiezen uit diverse assesments gericht op het in beeld brengen van persoonlijkheid,  drijfveren en beroepskeuze. Uw persoonlijke Mobiliteitsexpert is gecertificeerd de uitslag met u te bespreken en in coachingsgesprekken de uitkomsten uit te werken naar een concrete functie en branche.

Tarieven re-integratie

Uw werkgever betaalt de kosten van het re-integratie traject.  Wij kunnen desgewenst een offerte op maat maken voor uw werkgever.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Spoor 2 re-integratie? Neem dan contact op met onze servicebureau op het telefoonnummer 088 – 0223888. U kunt ook een vrijblijvend advies gesprek plannen of een offerte aanvragen. U ontvangt dan binnen 24 uur een voorstel. Laat ons u begeleiden!

Onze cliënten aan het woord

Amplooi heeft mij de nodige inzichten geboden. Uiteindelijk heb je de toekomst zelf in handen, daar moet jezelf investeren. En Amplooi kan je daarin bijstaan.

Sylvia Z.

Ik zag ertegenop, toen ik aangemeld werd bij Amplooi. Ik was angstig, vroeg me af wat voor soort extern bureau ik naartoe word gestuurd. Tijdens mijn eerste bezoek stapte ik binnen met een bonzend hart, mij afvragend wat mij te wachten stond. Ik melde me aan bij de receptie, en mijn coach kwam mij op halen, de eerste indruk die ik kreeg, was wat een vriendelijke dame. Amplooi heeft mij de nodige inzicht geboden, en daar ben ik heel erg blij en dankbaar voor. Dank aan alle andere, collega’s van jou die ook mee werken aan mij begeleiding. Door de begeleiding van jullie ben ik gemotiveerd om verder te gaan al wat het ook mag koste, ik ga er voor, dank aan Amplooi.

Ileen T.

Dankzij de persoonlijke en professionele aanpak van mijn begeleider van Amplooi, werd een moeilijke periode in mijn leven, een stuk makkelijker.

Annika M.

In het contact met Amplooi vond ik het opvallend positief dat de arbeidsmarktspecialist altijd heel positief ingesteld was en op een doortastende manier mee wilde denken en mij begeleiding gaf in het wegwijs maken van re-integratie spoor 2 en alles wat daarbij komt kijken. Het was voor mij als persoon allemaal nieuw en de arbeidsmarktspecialist coachte mij daar op een prettige wijze doorheen. Kortom een prettige samenwerking.

Reint B.