Mobiliteitsprogramma Outplacement

Soms is een overstap nodig om uw weg te kunnen vervolgen

Amplooi doorloopt met een outplacementtraject uw individuele behoeften door en zorgt voor maatwerk. Een goede werkgever staat open voor outplacement. Organisaties en werknemers nemen om verschillende redenen afscheid van elkaar en wij zijn gespecialiseerd in het ondersteunen van het verwerkingsproces. Een budget voor uw medewerker om door professionals begeleid te worden naar ander werk. Van werk naar werk. Professionele begeleiding die de kans op een andere baan vergroot, het proces versnelt en de duurzame inzetbaarheid bevordert.
Over een outplacementtraject heeft iedereen wel een mening en dat mag natuurlijk. Iedereen heeft tenslotte zelf ook weleens gesolliciteerd, een cv opgesteld en een brief geschreven. Wat is dan het verschil met een outplacementbureau? Het verschil is dat het ons vak is, we er in gespecialiseerd zijn en midden in de actualiteit zitten. Amplooi biedt outplacementtrajecten, waarin u ook de nodige documentatie krijgt. Sparren, meewerken, doorzetten, optimistisch blijven evalueren en opnieuw voor resultaat gaan. Dat is wat onze outplacementdienst te bieden heeft. Ons programma is gericht op duurzame inzetbaarheid. Onze activiteiten resulteren daarom vaak tot een baan die bij uw medewerker past en de juiste richting geeft aan hun loopbaan voor de toekomst. Amplooi houdt bij uitvoering rekening met alle betrokken partijen en zo nodig wordt het outplacementtraject daarop aangepast.

Het Mobiliteitsprogramma Outplacement

Wanneer de doelstellingen van uzelf en uw bedrijf te ver uit elkaar zijn komen te liggen, kan dit leiden tot ontslag. Vaak wordt door de werkgever outplacement aangeboden om u te begeleiden naar ander werk.

Lees verder

Ieder Mobiliteitsprogramma Outplacment begint met een intakegesprek met u, waarin een inventarisatie plaatsvindt van uw wensen en mogelijkheden. Het intakegesprek is ook bedoeld om kennis te maken met de individuele coach, de Mobiliteitsexpert. Het is tenslotte mensenwerk en de persoonlijke klik met de coach vinden wij heel erg belangrijk. Indien gewenst kan ook eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek met de Mobiliteitsexpert van uw regio worden gepland.

Na de intake wordt een actieplan opgesteld: de door u gewenste functie, branche, regio, eventueel benodigde opleidingen worden gespecificeerd. Indien u het lastig vind om aan te geven welke richting uw loopbaan uit moet gaan dan helpen we u daarmee. U kunt kiezen uit verschillende assessments en door coachingsgesprekken helpen we u weer een richting naar werk te vinden die bij u past.

Vervolgens vindt een verkenning van de arbeidsmarkt plaats. Is het krijgen van de gewenste functie binnen een redelijke termijn (6 maanden) haalbaar?

De begeleiding door onze Mobiliteitsexpert is altijd individueel. Onze aanpak in de gesprekken is pragmatisch. Zowel u als de Mobiliteitsexpert zoeken naar vacatures en creëren samen zoveel mogelijk kansen. U wordt geadviseerd bij het opstellen van brieven en CV en oefent met u sollicitatiegesprekken, netwerken en presentatietechnieken. De Mobiliteitsexpert geeft zelfvertrouwen en een luisterend oor als het even tegen zit.

Wij hebben een actieve opstelling als het gaat om het vinden van de nieuwe baan voor u. Wij hebben zelf Arbeidsmakelaars in huis die de door u gewenste baan kunnen vinden en maken gebruik van ons Mobiliteitscentrum.

Diensten

Wij verzorgen complete outplacement trajecten vanaf de fase van begeleiding bij het ontslag tot nazorg na het verkrijgen van de baan. Daarnaast is ook inkoop van deelproducten mogelijk:

Assessments

Diverse mogelijkheden voor het in beeld brengen van motivatie, drijfveren en competenties.

Workshops

 • training solliciteren
 • training netwerken
 • training presentatie technieken
 • training sociale media

Netwerk/jobhunting

 •  Jobhunting, met ondersteuning van een Arbeidsmakelaar wordt gezocht naar vacatures.
 • Via ons netwerk en onze vacaturebank, Jobport kan actief gezocht worden naar banen binnen uw en ons eigen netwerk

Professionele ondersteuning

Outplacement is een pad waarmee de meeste medewerkers en werkgevers niet vertrouwd zijn. Onze Mobiliteitsexperts wijzen daarom de weg, geven advies en stimuleren.

Waarom kiezen voor Amplooi?

Bij Amplooi vinden we dat arbeidsmobiliteit essentieel is voor iedereen die een leven lang met passie en uitdaging wil blijven werken. Met daadkrachtige ondersteuning verbeteren we de mobiliteit van een werknemer. Wij bieden een resultaatgericht proces met korte doorlooptijden, uitgevoerd door zeer ervaren en kundige experts.

 • Individuele begeleiding door een Mobiliteitsexpert die beweging weet te realiseren bij u;
 • Kennis van de lokale arbeidsmarkt door de Arbeidsmakelaar;
 • 69% van de medewerkers in een Mobiliteitsprogramma Outplacement heeft binnen een half jaar een andere baan;
 • Keuze uit assessments passend bij het niveau en de situatie van uw medewerker;
 • Individuele trainingen: solliciteren, netwerken, presenteren en social media;
 • Professionele ondersteuning bij inrichten CV en correspondentie;
 • Focus op mogelijkheden en een proactieve rol in het jobhuntproces;
 • Tempo: korte lijnen intern en intake mogelijk binnen 5 werkdagen;
 • Adviesfunctie richting u als werkgever: kennis van sociale wetgeving en arbeidsrecht;
 • We beschikken over het Blik op Werk Keurmerk en zijn lid van de brancheorganisatie OVAL.

Tarieven Mobiliteitsprogramma Outplacement

Uw werkgever betaalt de kosten van het Mobiliteitsprogramma Outplacement. Wij kunnen desgewenst een offerte op maat maken voor uw werkgever.

Succesvol Mobiliteitscentrum

Het Mobiliteitscentrum verbindt actief uitstroommogelijkheden en -bedrijven aan Amplooi waardoor de mogelijkheden voor u aanzienlijk groter zijn. De Arbeidsmakelaars van Amplooi werken samen in het Mobiliteitscentrum. Onze ervaren Arbeidsmakelaars maken gebruik van het netwerk van Amplooi, onderhouden dagelijks hun eigen netwerk, vinden uitstroommogelijkheden en hebben een actueel beeld van beschikbare vacatures en werkervaringsplaatsen. Organisaties en uw medewerker kunnen elkaar effectiever vinden omdat uitstroombedrijven en -mogelijkheden aan Amplooi actief, centraal, regionaal en landelijk verbonden zijn aan Amplooi.

Vergroot de baankansen

Deze baankansen zijn inzichtelijk voor uw medewerker in ons online vacatureportaal Jobport. Dit verhoogt de kans op het vinden van een nieuwe baan aanzienlijk. De voordelen van ons Mobiliteitscentrum in combinatie met Jobport zijn:

 • Vacature zoekmachine met een digitaal overzicht in alle (sollicitatie)activiteiten;
 • Exclusief aan Amplooi verbonden uitstroombedrijven en -mogelijkheden zoals werkervaringsplekken, leer-, werkplekken en vacatures;
 • Bedrijven zoekmachine voor oriënteren, netwerken en open solliciteren naar exclusieve uitstroommogelijkheden;
 • Beroepenoriëntatie: gestructureerd beroepen verkennen met daarbij de arbeidsmarkt trends (stijgende of dalende vraag) en beroepen video’s;
 • Persoonlijk loopbaanprofiel op basis van ervaring, kwaliteiten, interesses en belastbaarheid, die u zelf beheert;
 • Vertaling FML naar minimaal 800 beroepen voor de top 5 matches, een verschillende analyse met arbeidsmarktperspectief;
 • Exclusieve loopbaantesten en e-learnings.

Over een outplacementprogramma heeft iedereen wel een mening en dat mag natuurlijk. Iedereen heeft tenslotte zelf ook weleens gesolliciteerd, een cv opgesteld en een brief geschreven. Wat is dan het verschil met een outplacementbureau?

Het verschil is dat het ons vak is, we er in gespecialiseerd zijn en midden in de actualiteit zitten. Sparren, meewerken, doorzetten, optimistisch blijven evalueren en opnieuw voor resultaat gaan. Dat is wat ons Mobiliteitsprogramma Outplacement te bieden heeft. Ons programma is gericht op duurzame inzetbaarheid en daarom resulteren onze activiteiten vaak tot een baan die bij uw medewerker past en de juiste richting geeft aan hun loopbaan voor de toekomst. Amplooi houdt bij uitvoering rekening met alle betrokken partijen en zo nodig wordt het Mobiliteitsprogramma Outplacement daarop aangepast.

80 % heeft binnen een half jaar een nieuwe baan

Contact

Wilt u meer weten over outplacement?  Neem dan contact op met ons servicebureau op het telefoonnummer
088 – 02 23 888 of stuur een email naar info@amplooi.nl U kunt ook een offerte aanvragen. U ontvangt dan binnen 24 uur een voorstel.

Bekijk onze andere diensten

Offerte aanvragen

Download onze whitepaper

Mobiliteitsprogramma Outplacement

In de onderstaande video laten wij u zien wat re-integratiebedrijf Amplooi voor u kan doen.

Contact

Wilt u meer weten over Outplacement?  Neem dan contact op met ons. Bel ons op 088-0223888 of stuur een email naar info@amplooi.nl

Ik wil graag meer weten
Download het productblad over ons Mobiliteitsprogramma Outplacement