Mobiliteitsprogramma Loopbaancoaching

Eerst komt de wil, dan pas de weg

In iedere loopbaan kunt u, als medewerker geconfronteerd worden met vragen of uw huidige baan nog wel aansluit bij uw talenten, dromen en ambities. Om duurzaam inzetbaar te blijven kan het Mobiliteitsprogramma Loopbaancoaching inzicht geven en helpen om op het goede spoor te blijven. Mobiliteitsprogramma Loopbaancoaching kan op verschillende momenten in een loopbaan toegevoegde waarde hebben. Immers, ieder mens doorloopt verschillende levensfasen met bijbehorende wensen en behoeften.

Het Mobiliteitsprogramma Loopbaancoaching van Amplooi

In grote lijnen is het Mobiliteitsprogramma Loopbaancoaching van Amplooi op te splitsen in twee verschillende fases. Door het doorlopen van deze fases kan uiteindelijk een advies op maat worden uitgebracht. In totaal worden er vier tot acht coachingsgesprekken gevoerd met een loopbaancoach (lees hier meer over de taken van de loopbaancoach ). Elke 2 weken gaat u aan de slag met een coach van Amplooi.

Inhoud Mobiliseringsfase

In grote lijnen is het loopbaantraject, dat hoort bij de loopbaancoaching van Amplooi, op te splitsen in twee verschillende fases (zie ook onderstaande Lemniscaat model). Door het doorlopen van deze fases kan uiteindelijk een advies op maat worden uitgebracht. In totaal worden er vier tot acht coachingsgesprekken gevoerd met een loopbaancoach, onze Mobiliteitsexpert. Elke 2 weken gaan we aan de slag met de medewerker.

Lees verder

Fase 1: Zelfanalyse

In de eerste fase van het loopbaantraject, ligt de focus op wie u bent en uw verleden. Vragen die hier aan bod komen, zijn: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. In de onderstaande afbeelding vindt deze fase zich aan de linker kant van de lus plaatst. Door te kijken naar het CV en de biografie wordt meer duidelijk over uw geschiedenis, door vervolgens uw sterke en zwakke punten en overtuigingen in kaart te brengen, wordt een helder beeld geschetst van u als medewerker. Aan de hand hiervan kan gekeken worden naar de toekomst, waarmee fase 2 aanbreekt.

Fase 2: Arbeidsmarktanalyse

In fase 2, de fase die zich rechts van de lus afspeelt, gaat het om het in de praktijk brengen van fase 1. Het uiteindelijke doel hierbij is om met een concreet actieplan op zoek te gaan naar een toekomstige werkgever. Door te kijken hoe u getriggerd kan worden en wat uw missies en dromen zijn, kan vol enthousiasme aan een helder actieplan gewerkt worden. Hierna is het tijd voor het verkennen van de arbeidsmarkt, het inrichten van een arbeidsmarktstrategie en het concreet benaderen van de arbeidsmarkt. Op zoek naar de droombaan!

Professionele ondersteuning

Loopbaancoaching is een pad waarmee de meeste medewerkers en werkgevers niet vertrouwd zijn. Onze Mobiliteitsexperts wijzen daarom de weg, geven advies en stimuleren.

Waarom kiezen voor Amplooi?

Bij Amplooi vinden we dat arbeidsmobiliteit essentieel is voor iedereen die een leven lang met passie en uitdaging wil blijven werken. Met daadkrachtige ondersteuning verbeteren we uw mobiliteit. Wij bieden een resultaatgericht proces met korte doorlooptijden, uitgevoerd door zeer ervaren en kundige experts.

 • Individuele begeleiding door een Mobiliteitsexpert die inzicht en beweging tot stand brengt;
 • Keuze uit assessments passend bij het niveau en uw situatie;
 • Individuele trainingen: solliciteren, netwerken, presenteren en social media;
 • Professionele ondersteuning bij inrichten CV en correspondentie;
 • Tempo: korte lijnen intern en intake mogelijk binnen 5 werkdagen;
 • Adviesfunctie richting u als werkgever: kennis van sociale wetgeving en arbeidsrecht;
 • We beschikken over het Blik op Werk Keurmerk en zijn lid van de brancheorganisatie OVAL.

Tarieven Mobiliteitsprogramma Loopbaancoaching

Uw werkgever betaalt de kosten van het Mobiliteitsprogramma Loopbaancoaching. Wij kunnen desgewenst een offerte op maat maken voor uw werkgever.

Succesvol Mobiliteitscentrum

Het Mobiliteitscentrum verbindt actief uitstroommogelijkheden en -bedrijven aan Amplooi waardoor de mogelijkheden voor u aanzienlijk groter zijn. De Arbeidsmakelaars van Amplooi werken samen in het Mobiliteitscentrum. Onze ervaren Arbeidsmakelaars maken gebruik van het netwerk van Amplooi, onderhouden dagelijks hun eigen netwerk, vinden uitstroommogelijkheden en hebben een actueel beeld van beschikbare vacatures en werkervaringsplaatsen. Organisaties en uw medewerker kunnen elkaar effectiever vinden omdat uitstroombedrijven en -mogelijkheden aan Amplooi actief, centraal, regionaal en landelijk verbonden zijn aan Amplooi.

Vergroot de baankansen

Deze baankansen zijn inzichtelijk voor uw medewerker in ons online vacatureportaal Jobport. Dit verhoogt de kans op het vinden van een nieuwe baan aanzienlijk. De voordelen van ons Mobiliteitscentrum in combinatie met Jobport zijn:

 • Vacature zoekmachine met een digitaal overzicht in alle (sollicitatie)activiteiten;
 • Exclusief aan Amplooi verbonden uitstroombedrijven en -mogelijkheden zoals werkervaringsplekken, leer-, werkplekken en vacatures;
 • Bedrijven zoekmachine voor oriënteren, netwerken en open solliciteren naar exclusieve uitstroommogelijkheden;
 • Beroepenoriëntatie: gestructureerd beroepen verkennen met daarbij de arbeidsmarkt trends (stijgende of dalende vraag) en beroepen video’s;
 • Persoonlijk loopbaanprofiel op basis van ervaring, kwaliteiten, interesses en belastbaarheid, die u zelf beheert;
 • Vertaling FML naar minimaal 800 beroepen voor de top 5 matches, een verschillende analyse met arbeidsmarktperspectief;
 • Exclusieve loopbaantesten en e-learnings.

Met vertrouwen en een open blik naar de toekomst kijken

Vragen waarbij loopbaancoaching ingezet kan worden zijn bijvoorbeeld:

 • Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik?
 • Waar ben ik goed in, wat zijn mijn talenten?
 • Wat zijn mijn drijfveren?
 • Kan ik mijn talenten voldoende inzetten in mijn huidige baan?
 • Past mijn huidige baan bij mijn talenten, dromen en ambities ?
 • Welke (loop)baan past wel / beter bij mijn talenten, dromen en ambities?
 • Kunnen mijn loopbaan wensen mijn huidige werkgever versterken en is daar ruimte voor?
 • Welke kansen zijn er in de externe arbeidsmarkt om mijn (loop) baanwensen te realiseren?

Samen met een ervaren Mobiliteitsexpert gaat u in gesprek om antwoorden op deze vragen te krijgen. Aanvullende testen en instrumenten worden ingezet om dit proces te ondersteunen en een realistische richting te bepalen voor uw loopbaan. We maken dat concreet in een “profiel” op maat. Alles wat u belangrijk vindt staat erin. Zoals wie bent u , wat is uw historie, uw ambitie, welke (loop) baan stappen op korte en langere termijn zijn passend en realistisch.

Contact

Wilt u meer weten over loopbaancoaching? Neem dan contact op met ons servicebureau op het telefoonnummer
088 – 02 23 888 of stuur een email naar info@amplooi.nl U kunt ook een offerte aanvragen. U ontvangt dan binnen 24 uur een voorstel.

Bekijk onze andere diensten

Offerte aanvragen

Download onze whitepaper

Contact

Wilt u meer weten over loopbaancoaching? Neem dan contact op met ons. Bel ons op 088-0223888 of stuur een email naar info@amplooi.nl

Ik wil graag meer weten
Download het productblad over ons Mobiliteitsprogramma Loopbaancoaching