Mobiliteitsprogramma Jobhunting

In de zoektocht naar ander werk, sta je niet alleen

Jobhunting is in re-integratie spoor 2 en outplacement trajecten een belangrijk onderdeel om tot het gewenste resultaat te komen in de vorm van een nieuwe baan of werkervaringplaats. Ook bij loopbaantrajecten is het een mooie aanvulling om tot het concreet geformuleerde doel te komen. Jobhunting en het Werkkompas (online vacaturebank) zijn vaste onderdelen van de complete programma’s en afzonderlijk in te kopen tegen een scherp tarief.

Amplooi heeft een steeds groter aantal arbeidsmakelaars in dienst om op persoonlijke en krachtige wijze invulling te geven aan het aanbieden van kansen en mogelijkheden naast een stroom van vacatures uit de bestaande bronnen. Voorafgaand aan de start van jobhunting is de loopbaanrichting bekend en is deze getoetst op realiteitsgehalte, zowel de arbeidsmakelaar als de kandidaat zijn het er over eens in welke richting er voor een nieuwe baan gezocht gaat worden. Het CV is up to date en gericht op deze loopbaanrichting.

Wat is Jobhunting?

Bij Jobhunting wordt een Arbeidsmakelaar ingezet om gerichte te zoeken naar een betaalde baan. Dit kunnen belacties zijn aan de hand van bellijsten die in samenwerking met de medewerker zijn opgesteld.  Deze bellijsten bevatten in eerste instantie Amplooi (eigen) netwerkpartners die binnen de zoekrichting vallen maar indien de medewerker een eigen netwerk heeft worden ook daar de partners van meegenomen. Daarnaast zal de Arbeidsmakelaar ook “koud” bellen naar bedrijven en instellingen om nieuwe ingangen te vinden. Het Werkkompas wordt hiervoor als ondersteunende tool ingezet.

De Arbeidsmakelaar maakt gebruik van het netwerk van Amplooi en opent nieuwe netwerken in de richting van het vastgestelde zoekprofiel. De Jobhunting is gericht op het behalen van resultaat in de vorm van een plaatsing in een baan of een werkervaringsplaats. Dit kan in de vorm van een arbeidsovereenkomst, detacheringovereenkomst of stageplek zijn, die soms ook als vrijwilligersovereenkomst worden aangeboden. Hierbij zal rekening worden gehouden met de opbouw van de belastbaarheid (FML), haalbaarheid (afspraken over taken en doelstellingen) om zodoende toetreding te vinden tot de arbeidsmarkt.

Belangrijk onderdeel bij Jobhunting: het zoekprofiel

Om ervoor te zorgen dat de Arbeidsmakelaar een ambassadeur kan zijn van de kandidaat zal deze (per telefoon) een uitgebreid interview hebben met de medewerker om een realistisch zoekprofiel op te stellen. Het zoekprofiel dient als basis voor de inrichting van onze zoekmachine Werkkompas en voor het uitzetten van andere jobhuntacties. In het interview wordt de achtergrond en aansluiting op diverse functierichtingen en branches besproken. Er worden afspraken gemaakt over o.a. de zoekrichting, salaris, werkomgeving en uren. Daarnaast wordt er ook o.a. besproken op welke manier de Arbeidsmakelaar de medewerker het beste kan aanbevelen bij een potentiële werkgever. Na het maken het zoekprofiel kan de jobhunting beginnen!

De zoekmachine voor Jobhunting: Werkkompas

Amplooi maakt gebruik van een online zoekmachine, Werkkompas, die zowel vacatures als een netwerk aan potentiele plaatsingsbedrijven in beeld brengt. Het instrument genereert in het algemeen iedere week +/- 30.000 nieuwe vacatures waarvan 10.000+ van werkgevers websites. Op basis van verschillende zoekprofielen en ondersteuning door de Arbeidsmakelaar ontvangt de kandidaat online passende vacatures. De vacatures die u vindt in Werkkompas zijn afkomstig van een ruim aantal bronnen: zo beschikt u over het meest volledige aanbod van actuele vacatures, centraal op een plek. Het instrument kent een rapportage module waarbij de sollicitatieactiviteiten van de kandidaat gemonitord kunnen worden.

Meer weten over Jobhunting?

Wilt u meer weten over jobhunting voor uw medewerkers of uzelf? Neem dan contact op met ons servicebureau op het telefoonnummer 088 – 02 23 815.  U kunt ook een vrijblijvend adviesgesprek plannen of een offerte aanvragen. U ontvangt dan binnen 24 uur een reactie.