Mobiliteitsprogramma Jobhunting

In de zoektocht naar ander werk, sta je niet alleen

Jobhunting is in de Mobiliteitsprogramma’s re-integratie spoor 2 en outplacement een belangrijk onderdeel om tot het gewenste resultaat te komen in de vorm van een nieuwe baan of werkervaringplaats. Ook bij de Mobiliteitsprogramma’s Loopbaancoaching is het een mooie aanvulling om tot het concreet geformuleerde doel te komen. Jobhunting en Jobport (online vacaturebank) zijn vaste onderdelen van de complete programma’s en afzonderlijk in te kopen tegen een scherp tarief.

Wat is Jobhunting?

Bij Jobhunting wordt een Arbeidsmakelaar ingezet om gericht te zoeken naar een betaalde baan. Dit kunnen belacties zijn aan de hand van bellijsten die in samenwerking met de medewerker zijn opgesteld. Deze bellijsten bevatten in eerste instantie Amplooi (eigen) netwerkpartners die binnen de zoekrichting vallen maar indien de medewerker een eigen netwerk heeft worden ook daar de partners van meegenomen. Daarnaast zal de Arbeidsmakelaar ook “koud” bellen naar bedrijven en instellingen om nieuwe ingangen te vinden. Jobport wordt hiervoor als ondersteunende tool ingezet.

Lees verder

De Arbeidsmakelaar maakt gebruik van het netwerk van Amplooi en opent nieuwe netwerken in de richting van het vastgestelde zoekprofiel. De Jobhunting is gericht op het behalen van resultaat in de vorm van een plaatsing in een baan of een werkervaringsplaats. Dit kan in de vorm van een arbeidsovereenkomst, detacheringovereenkomst of stageplek zijn, die soms ook als vrijwilligersovereenkomst worden aangeboden. Hierbij zal rekening worden gehouden met de opbouw van de belastbaarheid (FML), haalbaarheid (afspraken over taken en doelstellingen) om zodoende toetreding te vinden tot de arbeidsmarkt.

Belangrijk onderdeel bij Jobhunting: het zoekprofiel

Om ervoor te zorgen dat de Arbeidsmakelaar een ambassadeur kan zijn van de medewerker zal deze (per telefoon) een uitgebreid interview hebben met de medewerker om een realistisch zoekprofiel op te stellen. Het zoekprofiel dient als basis voor de inrichting van onze zoekmachine Jobport en voor het uitzetten van andere jobhuntacties. In het interview wordt de achtergrond en aansluiting op diverse functierichtingen en branches besproken. Er worden afspraken gemaakt over o.a. de zoekrichting, salaris, werkomgeving en uren. Daarnaast wordt er ook o.a. besproken op welke manier de Arbeidsmakelaar de medewerker het beste kan aanbevelen bij een potentiële werkgever. Na het maken het zoekprofiel kan de jobhunting beginnen!

Amplooi maakt gebruik van een online zoekmachine, Jobport, die zowel vacatures als een netwerk aan potentiele plaatsingsbedrijven in beeld brengt. Het instrument genereert in het algemeen iedere week +/- 30.000 nieuwe vacatures waarvan 10.000+ van werkgevers websites. Op basis van verschillende zoekprofielen en ondersteuning door de Arbeidsmakelaar ontvangt de medewerker online passende vacatures. De vacatures die u vindt in Jobport zijn afkomstig van een ruim aantal bronnen: zo beschikt u over het meest volledige aanbod van actuele vacatures, centraal op een plek. Het instrument kent een rapportage module waarbij de sollicitatieactiviteiten van de medewerker gemonitord kunnen worden.

Het Mobiliteitsprogramma Jobhunting

Eerst zal een intake plaatvinden. De intake bestaat uit voorbereidende opdrachten, een persoonlijk profiel, plan van aanpak en een intakegesprek: Welke beperkingen spelen een rol? Waar kan uw medewerker naartoe en welke stappen worden ondernomen om een nieuwe passende en duurzame baan te vinden?
Daarna gaat de Arbeidsmakelaar met uw medewerker aan de slag met als doel een andere passende werkgever. De onderdelen die tijdens deze fase gebruikt kunnen worden:

 • Actief zoeken naar vacatures: Uw medewerker wordt gestimuleerd om actief opzoek te gaan naar vacatures.
 • Jobhunting. De Arbeidsmakelaar ondersteunt en prikkelt uw medewerker door middel van het doorsturen van passende vacatures en het voorstellen van uw medewerker bij externe organisaties.
 • Jobport. Uw medewerker ontvangt dagelijks via de online vacature zoekmachine Jobport een gericht aanbod van alle openstaande vacatures in Nederland. De uitstroommogelijkheden, -bedrijven, vacatures en baankansen bij bedrijven die Amplooi aan zich verbonden heeft zijn hierin inzichtelijk.
 • Actief solliciteren en netwerken. Naast wekelijkse sollicitaties wordt zowel het netwerk van uw medewerker als die van de Arbeidsmakelaar ingezet.
 • Uitstroom. Wij ondersteunen bij het opstellen van een (detacherings)overeenkomst.

Waarom kiezen voor Amplooi?

Bij Amplooi vinden we dat arbeidsmobiliteit essentieel is voor iedereen die een leven lang met passie en uitdaging wil blijven werken. Met daadkrachtige ondersteuning verbeteren we de mobiliteit van een werknemer. Wij bieden een resultaatgericht proces met korte doorlooptijden, uitgevoerd door zeer ervaren en kundige experts. We beschikken over het Blik op Werk Keurmerk en zijn lid van de brancheorganisatie OVAL.

Succesvol Mobiliteitscentrum

Het Mobiliteitscentrum verbindt actief uitstroommogelijkheden en -bedrijven aan Amplooi waardoor de mogelijkheden voor uw medewerker aanzienlijk groter zijn. De Arbeidsmakelaars van Amplooi werken samen in het Mobiliteitscentrum. Onze ervaren Arbeidsmakelaars maken gebruik van het netwerk van Amplooi, onderhouden dagelijks hun eigen netwerk, vinden uitstroommogelijkheden en hebben een actueel beeld van beschikbare vacatures en werkervaringsplaatsen. Organisaties en uw medewerker kunnen elkaar effectiever vinden omdat uitstroombedrijven en -mogelijkheden aan Amplooi actief, centraal, regionaal en landelijk verbonden zijn aan Amplooi.

Vergroot de baankansen

Deze baankansen zijn inzichtelijk voor uw medewerker in ons online vacatureportaal Jobport. Dit verhoogt de kans op het vinden van een nieuwe baan aanzienlijk. De voordelen van ons Mobiliteitscentrum in combinatie met Jobport zijn:

 • Vacature zoekmachine met een digitaal overzicht in alle (sollicitatie)activiteiten;
 • Exclusief aan Amplooi verbonden uitstroombedrijven en -mogelijkheden zoals werkervaringsplekken, leer-, werkplekken en vacatures;
 • Bedrijven zoekmachine voor oriënteren, netwerken en open solliciteren naar exclusieve uitstroommogelijkheden;
 • Beroepenoriëntatie: gestructureerd beroepen verkennen met daarbij de arbeidsmarkt trends (stijgende of dalende vraag) en beroepen video’s;
 • Persoonlijk loopbaanprofiel op basis van ervaring, kwaliteiten, interesses en belastbaarheid, die uw medewerker zelf beheert;
 • Vertaling FML naar minimaal 800 beroepen voor de top 5 matches, een verschillende analyse met arbeidsmarktperspectief;
 • Exclusieve loopbaantesten en e-learnings.

Kansen op de Arbeidsmarkt vergroten

Amplooi heeft een steeds groter aantal Arbeidsmakelaars in dienst om op persoonlijke en krachtige wijze invulling te geven aan het aanbieden van kansen en mogelijkheden naast een stroom van vacatures uit de bestaande bronnen. Voorafgaand aan de start van jobhunting is de loopbaanrichting bekend en is deze getoetst op realiteitsgehalte, zowel de Arbeidsmakelaar als de medewerker zijn het er over eens in welke richting er voor een nieuwe baan gezocht gaat worden. Het CV is up to date en gericht op deze loopbaanrichting.

Contact

Wilt u meer weten over outplacement?  Neem dan contact op met ons servicebureau op het telefoonnummer
088 – 02 23 888 of stuur een email naar info@amplooi.nl U kunt ook een offerte aanvragen. U ontvangt dan binnen 24 uur een voorstel.

Bekijk onze andere diensten

Offerte aanvragen

Download onze whitepaper

Contact

Wilt u meer weten over Jobhunting? Neem dan contact op met ons. Bel ons op 088-0223888 of stuur een email naar info@amplooi.nl

Ik wil graag meer weten
Download het productblad over ons Mobiliteitsprogramma Jobhunting