Mobiliteitsprogramma WW

Een nieuw perspectief bij een andere werkgever

Als eigenrisicodrager voor de WW betaalt u de kosten van de WW-uitkering als uw werknemer werkloos wordt. Een situatie waarin u er belang bij heeft dat uw voormalig medewerker snel werk vindt dat aansluit bij de wensen en mogelijkheden. Met het Mobiliteitsprogramma WW van Amplooi ondersteunen wij uw voormalig medewerker stap voor stap naar een nieuwe baan.

Het Mobiliteitsprogramma WW

De vragen ‘wie ben ik’, ‘wat kan ik’ en ‘wat wil ik’ staan centraal in de Mobiliseringsfase. Het is de fase waarin de persoonlijke analyse, financiële analyse, assessments, opdrachten, individuele coachingsgesprekken, trainingen en online tools worden ingezet. Het resultaat is een medewerker die met vertrouwen en een open blik naar de toekomst kijkt en klaar is om de arbeidsmarkt te benaderen. De stappen in deze fase zijn:

Lees verder
 • Intake. Het intakegesprek met uw voormalig medewerker. De Mobiliteitsexpert gaat in gesprek met uw voormalig medewerker. Tijdens het intakegesprek wordt de zoekrichting bepaald en een volledig beeld verkregen van de situatie en mogelijkheden van uw voormalig medewerker. De bevindingen en conclusies vanuit het intakegesprek, worden samengevat in een intakerapportage. Naast de arbeidsmogelijkheden, wordt er een zoekprofiel opgesteld en een inventarisatie van relevante werkgevers. Het verslag vormt hiermee het uitgangspunt voor het vervolg.
 • Coachende gesprekken. Deze gesprekken zijn voor de acceptatie van de situatie en het mobiliseren van uw medewerker.
 • Dromen / Missie. Een logische vervolgstap waarin ambities, dromen en doelen centraal staan. Wat wil iemand echt? Wat is zijn of haar zingeving? Wat blokkeert uw medewerker? Met deze inzichten wordt de informatie geconcretiseerd en omgezet in een actieplan wat leidt naar het doel. Centraal staat coaching op persoonlijke effectiviteit en ontwikkeling.
 • Arbeidsmarktonderzoek. Samen met uw medewerker verkennen we de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Onze Arbeidsmakelaars kennen de arbeidsmarkt als geen ander. Vanuit de functionele mogelijkheden van uw medewerker wordt proactief gezocht naar (arbeids)mogelijkheden.
 • Jobhunting. De Arbeidsmakelaar ondersteunt en prikkelt uw medewerker door middel van het doorsturen van passende vacatures en het voorstellen van uw medewerker bij andere organisaties. Jobport is voor jobhunting onmisbaar. Deze online vacature – en netwerkbank maakt het mogelijk om in alle online beschikbare vacatures te zoeken! Bovendien biedt het systeem mogelijkheden voor een koppeling met het LinkedIn-netwerk van uw medewerker en de Arbeidsmakelaar.
 • Actief solliciteren en netwerken: Naast wekelijkse sollicitaties wordt zowel het netwerk van uw medewerker als die van de Arbeidsmakelaar ingezet voor het vinden van nieuwe arbeidsmogelijkheden. Diverse workshops kunnen parallel gevolgd worden door uw medewerker om zijn sollicitatie- en presentatie vaardigheden te versterken. Motivatie is daarbij een belangrijk onderdeel.

Professionele ondersteuning

Re integratie is een pad waarmee de meeste medewerkers en werkgevers niet vertrouwd zijn. Onze Mobiliteitsexperts wijzen daarom de weg, geven advies en stimuleren. Dat is niet vrijblijvend. Het UWV verwacht dat werkgever en medewerker er alles aan doen om passend werk te vinden. Omdat wij – tijdens het Mobiliteitsprogramma – een goed dossier vormen, kunnen we altijd verslag uitbrengen. U voldoet dus aan de wettelijke eisen.

Klantportaal

Als werkgever krijgt u toegang tot ons klantportaal. Via internet kunt u 24 uur per dag het dossier inzien. Heel transparant dus. Zo beschikken we allemaal over dezelfde informatie en kunt u op elk moment de status volgen.

Resultaat van de dienstverlening:

De kandidaat is weer in een dagelijkse werkritme op basis van zijn oorspronkelijke contracturen, ook wel proefplaatsing genoemd. Deze proefplaatsing kan leiden tot een definitieve plaatsing waarbij uw ex- medewerker een contract krijgt aangeboden bij de nieuwe werkgever.

Is dit niet mogelijk dan kan het traject gecontinueerd worden met een outplacement traject, waarin de kandidaat begeleid wordt naar betaalde arbeid.

Waarom kiezen voor Amplooi?

Bij Amplooi vinden we dat arbeidsmobiliteit essentieel is voor iedereen die een leven lang met passie en uitdaging wil blijven werken. Met daadkrachtige ondersteuning verbeteren we de mobiliteit van een werknemer. Wij bieden een resultaatgericht proces met korte doorlooptijden, uitgevoerd door zeer ervaren en kundige experts.

 • Wij hebben maar één doel: het vinden van passend werk voor uw medewerkers en een compleet re-integratie dossier voor u als werkgever.
 • Wij beschikken over actuele kennis van het ontslag- en arbeidsrecht.
 • Als re-integratiebedrijf bieden wij individuele maatwerk begeleiding aan de kandidaat bij het zoeken naar passend werk.

We beschikken over het Blik op Werk Keurmerk en zijn lid van de brancheorganisatie OVAL.

Succesvol Mobiliteitscentrum

Het Mobiliteitscentrum verbindt actief uitstroommogelijkheden en -bedrijven aan Amplooi waardoor de mogelijkheden voor uw medewerker aanzienlijk groter zijn. De Arbeidsmakelaars van Amplooi werken samen in het Mobiliteitscentrum. Onze ervaren Arbeidsmakelaars maken gebruik van het netwerk van Amplooi, onderhouden dagelijks hun eigen netwerk, vinden uitstroommogelijkheden en hebben een actueel beeld van beschikbare vacatures en werkervaringsplaatsen. Organisaties en uw medewerker kunnen elkaar effectiever vinden omdat uitstroombedrijven en -mogelijkheden aan Amplooi actief, centraal, regionaal en landelijk verbonden zijn aan Amplooi.

Vergroot de baankansen

Deze baankansen zijn inzichtelijk voor uw medewerker in ons online vacatureportaal Jobport. Dit verhoogt de kans op het vinden van een nieuwe baan aanzienlijk. De voordelen van ons Mobiliteitscentrum in combinatie met Jobport zijn:

 • Vacature zoekmachine met een digitaal overzicht in alle (sollicitatie)activiteiten;
 • Exclusief aan Amplooi verbonden uitstroombedrijven en -mogelijkheden zoals werkervaringsplekken, leer-, werkplekken en vacatures;
 • Bedrijven zoekmachine voor oriënteren, netwerken en open solliciteren naar exclusieve uitstroommogelijkheden;
 • Beroepenoriëntatie: gestructureerd beroepen verkennen met daarbij de arbeidsmarkt trends (stijgende of dalende vr
 • aag) en beroepen video’s;
 • Persoonlijk loopbaanprofiel op basis van ervaring, kwaliteiten, interesses en belastbaarheid, die uw medewerker zelf beheert;
 • Vertaling FML naar minimaal 800 beroepen voor de top 5 matches, een verschillende analyse met arbeidsmarktperspectief;
 • Exclusieve loopbaantesten en e-learnings.

Werken loont

Binnen 3 weken een nieuwe werkplek

Contact

Wilt u meer weten over WW Re-integratie?  Neem dan contact op met ons servicebureau op het telefoonnummer
088 – 02 23 888 of stuur een email naar info@amplooi.nl U kunt ook een offerte aanvragen. U ontvangt dan binnen 24 uur een voorstel.

Bekijk onze andere diensten

Offerte aanvragen

Download onze whitepaper

Contact

Wilt u meer weten over ons WW Traject? Neem dan contact op met ons servicebureau op het telefoonnummer
088 – 02 23 888 of stuur een email naar info@amplooi.nl U kunt ook een offerte aanvragen. U ontvangt dan binnen 24 uur een voorstel.

Offerte aanvragen
Download hier het productblad over ons Mobiliteitsprogramma WW Re-integratie