Mobiliteitsprogramma Loopbaancoaching

Eerst komt de wil, dan pas de weg

In iedere loopbaan kan een medewerker geconfronteerd worden met vragen of zijn huidige baan nog wel aansluit bij iemands talenten, dromen en ambities. De medewerker kan ervaren minder gemotiveerd te zijn, minder productief en misschien zelfs vaker ziek. Om duurzaam inzetbaar te blijven kan het programma loopbaancoaching inzicht geven en helpen om op het goede spoor te blijven

Loopbaancoaching kan op verschillende momenten in een loopbaan toegevoegde waarde hebben. Immers, ieder mens doorloopt verschillende levensfasen met bijbehorende wensen en behoeften. Vragen waarbij loopbaancoaching ingezet kan worden zijn bijvoorbeeld::

 • Als u twijfelt of de keuzes die u heeft gemaakt wel de juiste zijn
 • Als u merkt dat u minder energie krijgt uit uw huidige werk
 • Bij (dreigend) ontslag, of ziekte
 • Bij een verandering in de branche waarin u werkzaam bent die van invloed kan zijn op uw verdere loopbaan.
 • Bij verandering van uw persoonlijke situatie (relatie, gezin, verhuizing etc.)
 • Bij een mismatch van ambities tussen u en uw werkgever

Het mobiliteitsprogramma Loopbaancoaching van Amplooi

In grote lijnen is het loopbaantraject, dat hoort bij de loopbaancoaching van Amplooi, op te splitsen in twee verschillende fases (zie ook onderstaande Lemniscaat model). Door het doorlopen van deze fases kan uiteindelijk een advies op maat worden uitgebracht. In totaal worden er vier tot acht coachingsgesprekken gevoerd met een loopbaancoach (lees hier meer over de taken van de loopbaancoach). Elke 2 weken gaan we aan de slag met de kandidaat.

Fase 1: Zelfanalyse

In de eerste fase van het loopbaantraject, ligt de focus op wie de kandidaat is en zijn of haar verleden. Vragen die hier aan bod komen, zijn: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. In de onderstaande afbeelding vindt deze fase zich aan de linker kant van de lus plaatst. Door te kijken naar het CV en de biografie wordt meer duidelijk over de geschiedenis van de kandidaat, door vervolgens de sterke en zwakke punten en overtuigingen van de kandidaat in kaart te brengen, wordt een helder beeld geschetst van de kandidaat. Aan de hand hiervan kan gekeken worden naar de toekomst, waarmee fase 2 aanbreekt.

Fase 2: Arbeidsmarktanalyse

In fase 2, de fase die zich rechts van de lus afspeelt, gaat het om het in de praktijk brengen van fase 1. Het uiteindelijke doel hierbij is om met een concreet actieplan op zoek te gaan naar een toekomstige werkgever. Door te kijken hoe de kandidaat getriggerd kan worden en wat zijn of haar missies en dromen zijn, kan vol enthousiasme aan een helder actieplan gewerkt worden. Hierna is het tijd voor het verkennen van de arbeidsmarkt, het inrichten van een arbeidsmarktstrategie en het concreet benaderen van de arbeidsmarkt. Op zoek naar de droombaan!

 

Waarom kies je voor Amplooi?

Waarom kiezen voor Loopbaancoaching bij Amplooi?

 • Individuele begeleiding door een Mobiliteitsexpert die inzicht en beweging tot stand brengt
 • Keuze uit assessments passend bij het niveau en de situatie van de kandidaat
 • Individuele trainingen: solliciteren, netwerken, presenteren en social media
 • Professionele ondersteuning bij inrichten CV en correspondentie
 • Tempo: korte lijnen intern en intake mogelijk binnen 5 werkdagen
 • Adviesfunctie richting u als werkgever: kennis van sociale wetgeving en arbeidsrecht Keurmerk Blik op Werk sinds 2007

Wilt u meer weten over loopbaancoaching? Neem dan contact op met ons servicebureau op het telefoonnummer 088 – 02 23 815. U kunt ook een offerte aanvragen.

U ontvangt dan binnen 24 uur een voorstel.

Download hier ons productblad over Loopbaancoaching