Mobiliteitsprogramma Loopbaancoaching

Eerst komt de wil, dan pas de weg

In iedere loopbaan kan een medewerker geconfronteerd worden met vragen of zijn huidige baan nog wel aansluit bij iemands talenten, dromen en ambities. De medewerker kan ervaren minder gemotiveerd te zijn, minder productief en misschien zelfs vaker ziek. Om duurzaam inzetbaar te blijven kan het Mobiliteitsprogramma Loopbaancoaching inzicht geven en helpen om op het goede spoor te blijven.

Loopbaancoaching kan op verschillende momenten in een loopbaan toegevoegde waarde hebben. Immers, ieder mens doorloopt verschillende levensfasen met bijbehorende wensen en behoeften.

Het Mobiliteitsprogramma Loopbaancoaching van Amplooi

In grote lijnen is het Mobiliteitsprogramma Loopbaancoaching van Amplooi op te splitsen in twee verschillende fases. Door het doorlopen van deze fases kan uiteindelijk een advies op maat worden uitgebracht. In totaal worden er vier tot acht coachingsgesprekken gevoerd met een loopbaancoach (lees hier meer over de taken van de loopbaancoach ). Elke 2 weken gaan we aan de slag met de medewerker.

Inhoud Mobiliseringsfase

Het Mobiliteitsprogramma Loopbaancoaching wordt gestart met een uitgebreid intakegesprek.

Lees verder
 • Intake. In de intakerapportage brengen we helder in kaart wat de situatie is door antwoorden te zoeken op de bovenstaande vragen. De intake wordt afgerond met een concreet plan van aanpak en vastgestelde doelen waarmee het Mobiliteitsprogramma Loopbaancoaching wordt voortgezet.
  De stappen die verder worden genomen tijdens ons Mobiliteitsprogramma Loopbaancoaching:
 • CV. De eerste stap die gemaakt wordt, is het opstellen van een (vernieuwd) CV. Op deze manier weten zowel uw medewerker als de Mobiliteitsexpert wat de ervaring en huidige vaardigheden zijn die uw medewerker al heeft.
 • Biografie. Wat is de achtergrond van uw medewerker? Welke kennis en ervaring heeft uw medewerker al in huis? Waarover beschikt uw medewerker al wat hij of zij misschien helemaal niet ziet als belangrijke informatie? Allemaal vragen die in deze stap samen met de Mobiliteitsexpert beantwoord worden.
 • Kwaliteiten / Vaardigheden en Waarden / Overtuigingen. Deze onderdelen gaan over competenties. Wat zijn kwaliteiten, vaardigheden, waarden en overtuigingen die uw medewerker heeft. Ook werken we in deze onderdelen met assessments, testen, online tools, opdrachten en gesprekken. Uw medewerker krijgt inzicht en vertrouwen in zijn kwaliteiten en waarden.

Fase 2: De toekomst

Na het afronden van de eerste fase, is er bekend wat uw medewerker al bezit aan vaardigheden en ervaring. In deze tweede fase staat het toekomstbeeld van uw medewerker centraal.

 • Zingeving / Vitaliteit. Uw medewerker wordt gestimuleerd om uit te zoeken waar hij of zij zich goed bij voelt. Hoe staat het met de vitaliteit van de medewerker? Wat kan uw medewerker aan?
 • Dromen / Missie. Een logische vervolgstap waarin ambities, dromen en doelen centraal staan. Wat wil iemand echt? Wat is zijn of haar zingeving? Wat blokkeert uw medewerker? Met deze inzichten wordt de informatie geconcretiseerd en omgezet in een actieplan wat leidt naar het doel. Hier coacht de Mobiliteitsexpert op persoonlijke effectiviteit en ontwikkeling.
 • Concretisering en Actieplan. Nu vaststaat wat uw medewerker graag wil en kan, wordt er samen met de Mobiliteitsexpert gewerkt om dit concreet te maken. Nadat alle wensen van uw medewerker concreet zijn gevormd om het gekozen doel te behalen, wordt er een plan van aanpak gemaakt. In dit plan van aanpak worden concrete stappen opgenomen en heeft uw medewerker een houvast om zijn/haar loopbaan richting te geven.

Professionele ondersteuning

Loopbaancoaching is een pad waarmee de meeste medewerkers en werkgevers niet vertrouwd zijn. Onze Mobiliteitsexperts wijzen daarom de weg, geven advies en stimuleren.

Waarom kiezen voor Amplooi?
Bij Amplooi vinden we dat arbeidsmobiliteit essentieel is voor iedereen die een leven lang met passie en uitdaging wil blijven werken. Met daadkrachtige ondersteuning verbeteren we de mobiliteit van een medewerker. Wij bieden een resultaatgericht proces met korte doorlooptijden, uitgevoerd door zeer ervaren en kundige experts.

 • Individuele begeleiding door een Mobiliteitsexpert die inzicht en beweging tot stand brengt
 • Keuze uit assessments passend bij het niveau en de situatie van de kandidaat
 • Individuele trainingen: solliciteren, netwerken, presenteren en social media
 • Professionele ondersteuning bij inrichten CV en correspondentie
 • Tempo: korte lijnen intern en intake mogelijk binnen 5 werkdagen
 • Adviesfunctie richting u als werkgever: kennis van sociale wetgeving en arbeidsrecht
 • We beschikken over het Blik op Werk Keurmerk en zijn lid van de brancheorganisatie OVAL.

Succesvol Mobiliteitscentrum

Het Mobiliteitscentrum verbindt actief uitstroommogelijkheden en -bedrijven aan Amplooi waardoor de mogelijkheden voor uw medewerker aanzienlijk groter zijn. De Arbeidsmakelaars van Amplooi werken samen in het Mobiliteitscentrum. Onze ervaren Arbeidsmakelaars maken gebruik van het netwerk van Amplooi, onderhouden dagelijks hun eigen netwerk, vinden uitstroommogelijkheden en hebben een actueel beeld van beschikbare vacatures en werkervaringsplaatsen. Organisaties en uw medewerker kunnen elkaar effectiever vinden omdat uitstroombedrijven en -mogelijkheden aan Amplooi actief, centraal, regionaal en landelijk verbonden zijn aan Amplooi.

Vergroot de baankansen

Deze baankansen zijn inzichtelijk voor uw medewerker in ons online vacatureportaal Jobport. Dit verhoogt de kans op het vinden van een nieuwe baan aanzienlijk. De voordelen van ons Mobiliteitscentrum in combinatie met Jobport zijn:

 • Vacature zoekmachine met een digitaal overzicht in alle (sollicitatie)activiteiten;
 • Exclusief aan Amplooi verbonden uitstroombedrijven en -mogelijkheden zoals werkervaringsplekken, leer-, werkplekken en vacatures;
 • Bedrijven zoekmachine voor oriënteren, netwerken en open solliciteren naar exclusieve uitstroommogelijkheden;
 • Beroepenoriëntatie: gestructureerd beroepen verkennen met daarbij de arbeidsmarkt trends (stijgende of dalende vraag) en beroepen video’s;
 • Persoonlijk loopbaanprofiel op basis van ervaring, kwaliteiten, interesses en belastbaarheid, die uw medewerker zelf beheert;
 • Vertaling FML naar minimaal 800 beroepen voor de top 5 matches, een verschillende analyse met arbeidsmarktperspectief;
 • Exclusieve loopbaantesten en e-learnings.

Met vertrouwen en een open blik naar de toekomst kijken

Vragen waarbij loopbaancoaching ingezet kan worden zijn bijvoorbeeld:

 • Als de medewerker twijfelt of de keuzes die hij/zij heeft gemaakt wel de juiste zijn
 • Als de medewerker merkt dat hij/zij minder energie krijgt uit zijn/haar huidige werk
 • Bij (dreigend) ontslag, of ziekte
 • Bij een verandering in de branche waarin de medewerker werkzaam bent die van invloed kan zijn op de verdere loopbaan.
 • Bij verandering van de persoonlijke situatie (relatie, gezin, verhuizing etc.)
 • Bij een mismatch van ambities tussen u als werkgever en de medewerker.

Contact

Wilt u meer weten over loopbaancoaching? Neem dan contact op met ons servicebureau op het telefoonnummer
088 – 02 23 888 of stuur een email naar info@amplooi.nl U kunt ook een offerte aanvragen. U ontvangt dan binnen 24 uur een voorstel.

bekijk onze andere diensten

Offerte aanvragen

Download de whitepaper

Contact

Wilt u meer weten over loopbaancoaching? Neem dan contact op met ons servicebureau op het telefoonnummer
088 – 02 23 888 of stuur een email naar info@amplooi.nl. U kunt ook een offerte aanvragen. U ontvangt dan binnen 24 uur een voorstel.

Offerte aanvragen
Download hier het productblad over ons Mobiliteitsprogramma Loopbaancoaching