Wat is outplacement? Amplooi legt uit

In tijden van economische teruggang moet jouw organisatie mee veranderen. Dit gaat soms gepaard met ontslagen, waardoor één of meerdere werknemers helaas te horen krijgen dat zij boventallig zijn geworden. Het kan ook zijn dat je samen met je werkgever besloten hebt om via een vaststellingsovereenkomst (VSO) uit elkaar te gaan. Daaruit voortvloeiend heb je wel of niet recht op een geldbedrag en/of een transitievergoeding, meestal afhankelijk van de duur van je dienstverband. Outplacement is in deze gevallen een oplossing. Maar wat is outplacement?

Wat is outplacement?

Outplacement is het professioneel begeleiden van een werknemer naar nieuw werk. Dat kan ook betekenen dat je wordt geholpen bij het starten van een eigen onderneming. Via outplacement word je dus professioneel begeleid om de arbeidsmarkt weer op te gaan. Van werk naar werk.

Wat is outplacement

Wat is het doel van outplacement?

Het doel van outplacement is om werknemers die boventallig zijn, te begeleiden bij het zoeken naar een nieuwe functie, dan wel nieuwe werkgeverHet (moeten) veranderen van werkgever brengt vragen en onzekerheden met zich mee. Vaak is het moeilijk om het ontslag te aanvaarden en de veranderingen die dit met zich meebrengt. Vaak zijn werknemers ook geneigd om in het geval van een geldbedrag en of transitievergoeding te kiezen voor het geld, in de verwachting dat ze wel snel weer een andere baan zullen vinden. Werknemers hebben echter op dat moment geen goede kijk op de arbeidsmarkt in combinatie met hun arbeidsverleden.

Outplacementbureau Amplooi

Amplooi is naast re-integratie spoor 2 ook gespecialiseerd in outplacement trajecten. Over outplacement heeft iedereen wel een mening en dat mag natuurlijk. Wat is een outplacementbureau en waarom bestaat het? Iedereen heeft tenslotte zelf ook wel eens gesolliciteerd, een CV opgesteld en een brief geschreven. Waarom maakt Amplooidan het verschil?

Het verschil is dat het ons vak is, we er serieus op zijn afgestudeerd en midden in de actualiteit zitten. Sparren, meewerken, doorzetten, optimistisch blijven evalueren en opnieuw voor resultaat gaan. Dat is wat onze outplacementdienst te bieden heeft. We delen ook graag onze kennis, bijv. in het artikel waarin we 50 tips geven om carrière te maken.

De dienst is duurzaam en er wordt grondig gecheckt op arbeidsvoorwaarden en perspectief. Dit resulteert vaak tot een baan die bij mensen past en de juiste richting geeft aan hun loopbaan voor de toekomst. Outplacement trajecten zijn bij Amplooi in principe altijd individueel en worden afgestemd op de wensen van de individuele kandidaat.