Nieuws

Beroepskeuzetest Amplooi

Er zijn maar weinig mensen die hun droombaan ook daadwerkelijk hebben. Veel mensen weten wel wat hun droombaan zou zijn. Maar wat doe je als je dit niet weet? Waar begin je met kijken als je eigenlijk geen idee hebt waar jouw interesses liggen?
Amplooi heeft hiervoor een gratis beroepskeuzetest online staan die jou vandaag nog antwoorden geeft!

Lees verder

Het verhaal van Melissa

Jarenlang werkte Melissa met veel passie als leerkracht. Tot ze vanwege gezondheidsklachten steeds vaker uitvalt. Nadat bleek dat terugkeren in eigen werk niet haalbaar was besloot haar werkgever een re-integratietraject in te zetten bij Amplooi. Daar komt Melissa in contact met Nancy, haar mobiliteitsexpert. ‘Ik zat in een neerwaartse spiraal. De hele tijd merk je dat hoe je steeds meer dingen niet meer kunt. Nancy was de eerste die me liet inzien wat ik eigenlijk nog wel allemaal kon.’

Lees verder

Het verhaal van Anton

Al ruim 30 jaar werkt Anton met zijn handen. Hij is een doorzetter en is gewend om een stapje harder te zetten in zijn werk. Maar wanneer Anton een nekhernia krijgt, verandert de situatie. ‘Ik heb te lang met mijn Hernia gelopen waardoor het mis ging met mijn zenuwen in mijn ruggenmerg. Delen van mijn lichaam tintelen nog steeds. Het is een blijvende beschadiging die ervoor zorgt dat ik mijn huidige werk niet meer kan doen.’

Lees verder

Ontwikkeladvies 45+

De arbeidsmarkt is altijd in beweging. Jouw werk ziet er niet meer hetzelfde uit als 10 jaar geleden en over 10 jaar zal jouw werk er weer heel anders uitzien dan nu. Kan/wil je jouw huidige werk tot de nieuwe AOW-leeftijd volhouden? En wat als je wat anders wil? Wat zouden je mogelijkheden zijn?

Het ontwikkeladvies voor 45-plussers* biedt jou, door subsidie van de overheid, de mogelijkheid om in een veilige omgeving en zonder verplichtingen, met een ervaren Mobiliteitsexpert van Amplooi, na te denken over dit soort vragen en een plan voor de toekomst te maken.

Lees verder