Nieuws

De beste antwoorden voor de moeilijkste sollicitatievragen!

Klamme handjes en rode vlekken in je nek. We hebben allemaal wel eens een sollicitatiegesprek gehad waarin de moeilijkste sollicitatievragen werden gesteld. Je zal jezelf ook vast wel eens hebben afgevraagd waarom ze deze vragen stellen. Wat willen ze weten? Maar het belangrijkste: Wat is nu het beste antwoord wat je kan geven op deze lastige vragen?

Lees verder

Het verhaal van Wim

Tot een aantal jaar geleden werkte Wim met plezier bij zijn werkgever. In juni 2016 moest hij vertrekken vanwege een reorganisatie. Begin juli onderging Wim een operatie, waardoor hij in de ziektewet belandde. Het was juni 2017 toen de verzekeringspartij van zijn vorige werkgever hem een traject bij Amplooi aanbood. ‘Die greep ik met beide handen aan. Ik kreeg een kans om weer aan het werk te gaan, om weer wat te doen.’

Lees verder

10 tips om het werkplezier te behouden!

Het is deze week de Week van de Werkstress, dat mag je niet ontgaan. Dit jaar is de 5de editie en voor deze week is er gekozen voor het thema Werkplezier. Amplooi vindt werkplezier een belangrijk onderwerp omdat dit een groot onderdeel is van je duurzame inzetbaarheid en arbeidsmobiliteit.

Wanneer je je werk leuk vindt, is dat in heel veel onderdelen terug te zien. Namelijk:

  • Je bent vrolijker
  • Je hebt minder werkstress
  • Je bent productiever
  • Je krijgt een goed gevoel over jezelf
  • Je houdt meer energie over.

Maar hoe behaal je meer werkplezier? Wij geven je graag 10 tips die jou vandaag nog kunnen helpen om meer plezier te hebben in jouw werk, en tijdens jouw werk!

Lees verder

Een stappenplan voor een nieuwe HR manager

Alles is nieuw. Jij moet aan de werknemers wennen, de werknemers moeten aan jou wennen. Jij bent hun nieuwe aanspreekpunt, een deel van hun carrière ligt in jouw handen. Maar hoe begin je met luisteren naar deze werknemers? En hoe zorg je ervoor dat je niet alleen luistert, maar hier ook iets mee doet?

Amplooi heeft daar een model voor bedacht. Via een stappenplan adviseert Amplooi wat jou kan helpen om tot de eerste oplossingen te komen voor de problemen (of kansen) die de werknemers op dit moment hebben. Laten we ze samen stap voor stap doorlopen.

Lees verder

Het verhaal van Jeanette

Jeanette is jarenlang werkzaam in de supermarktbranche bij haar werkgever Jumbo. Maar dan wordt ze ziek en komt ze thuis te zitten. ‘Ik heb in dat jaar wel gesolliciteerd en kon daarom terecht voor een werkervaringsplek bij een makelaarskantoor voor een korte tijd.’ Maar toen haar contract daar afliep, kwam Jeanette weer thuis terecht. Tot Jumbo een re-integratietraject bij Amplooi voorstelde.

Lees verder