Ronald Herni Arbeidsmakelaar
  • 088 – 0223888

Ronald Herni

Arbeidsmakelaar, Landelijk

De 5 coach vragen

1. In welke steden/omgeving ben je werkzaam en waarom?

Hoorn en omgeving, Alkmaar, Hoofddorp, Leeuwarden en Utrecht. Soms bezoek ik werkgevers in de regio Noord-Holland en Friesland. Als arbeidsmakelaar ben je in theorie op zoek naar elke werkgever in diverse regio’s om mensen te plaatsen. Veel werk kan ik overigens ook vanuit mijn eigen werkplek verrichten.

2. Hoe ben je in dit vak terecht gekomen?

Na mijn eerste baan (al heel lang geleden!), die totaal niet bij me paste, ben ik in mijn vrije tijd gaan studeren. Halverwege mijn studie personeelswerk, kreeg ik de kans om in 1988 bij het toenmalige Gewestelijke Arbeidsbureau als bemiddelaar voor langdurig werklozen te werken. Vanaf dat moment is een loopbaan ontstaan bij zowel overheid als bij commerciële werkgevers in het kader van bemiddeling.

3. Wat maakt het werk voor jou zo leuk?

Het meedenken met mensen (werkzoekers én werkgevers) om de optimale match mogelijk te maken. De contacten. Het feit dat je daadwerkelijk mensen ondersteunt, ook al doen ze uiteindelijk alles zelf. Maar jij bent het belangrijke “steuntje” in de rug en soms de gewenste “stok achter de deur”.

4. Wat probeer jij bij een kandidaat over te brengen/mee te geven?

Dat bij het zoeken van werk de eigen inbreng, presentatie en vooral focus ontzettend belangrijk is. Dat slim zoeken en solliciteren beter én leuker is dan de verplichte “sollicitatie-machine” af te draaien.

5. Wat zijn eigenschappen die een goede coach moet hebben volgens jou?

Een mix van empathie, zakelijkheid en resultaatgerichtheid. Daarbij komt ook: maak het zoekwerk naar werk leuk; als je zelf gelooft in je eigen kwaliteiten en je neemt jezelf serieus in je presentatie, dan komen er ook resultaten op je pad. Van goed advies tot, inderdaad, die passende betaalde baan.