Lauren Vlijter Mobiliteitsexpert
  • 088 – 0223888

Lauren Vlijter

Mobiliteitsexpert, Noord & West Nederland

1. In welke steden/omgeving ben je werkzaam en waarom?

Diemen/Amstelveen, Alkmaar en Hoofddorp.

2. Hoe ben je in dit vak terecht gekomen?

Door mijn werk als coach kreeg ik steeds vaker cliënten die loopbaancoaching wilden. Ik heb voor 2 vaste opdrachtgevers loopbaantrajecten gedaan. Via via ben ik bij Amplooi terecht gekomen in de re-integratie begeleiding.

3. Wat maakt het werk voor jou zo leuk?

De diversiteit van de kandidaten, van hoog tot laag opgeleid, van gretig tot pure weerstand waarbij het mooiste moment is als de weerstand verdwijnt en de kandidaten blij worden van het resultaat. Ook de mix van re-integratie coaching en loopbaancoaching. Wat mij betreft mag er ook “gewone” coaching worden aangeboden 😊.

4. Wat probeer jij bij een kandidaat over te brengen/mee te geven?

Dat spoor 2 een mooie kans is om te kijken welke andere mogelijkheden er zijn naast het werk dat zij deden. Kandidaten staan vaak versteld van hun mogelijkheden en de beroepen die daar bij passen. Kijk om je heen en grijp de kans om iets anders te gaan doen, misschien zelfs iets waar je eigenlijk altijd van gedroomd hebt!

5. Wat zijn eigenschappen die een goede coach moet hebben volgens jou?

Goed kunnen luisteren, kunnen motiveren, confronteren, in staat zijn de ander in zijn waarde te laten en in een werkstand kunnen zetten.
Niet meehuilen met de wolven!