• 088 – 0223888

Brigitte Engelbertink

Mobiliteitsexpert, Noord & West Nederland

De 5 coach vragen

1. In welke steden/omgeving ben je werkzaam en waarom?

Groningen, Leeuwarden, Assen, Heerenveen, kortom: Groningen Friesland en Drenthe. Omdat ik al sinds mijn studententijd in de stad Groningen woon, werk en me vermaak, heb ik een uitgebreid netwerk in het hoge Noorden.

2. Hoe ben je in dit vak terecht gekomen?

Ik werkte als communicatietrainer/opleidingsadviseur tot aan mijn eigen ontslag in 2009. In deze functie richtte ik me op de ontwikkeling van de mens binnen de eigen organisatie. Na een reislustige ‘break’ ben ik me vanaf 2010 gaan richten op mobiliteits- en verandertrajecten, stress en burn-out coaching en nu voor Amplooi op re-integratie spoor 2.

3. Wat maakt het werk voor jou zo leuk?

De combinatie van de wettelijke verplichtingen t.a.v. re-integratie voor werkgevers en werknemers versus de werkwensen en verlangens van kandidaten. Daarbinnen voldoende speelruimte creëren tijdens de begeleiding, waardoor beweging richting een baan bij een andere werkgever ontstaat, vind ik prachtig.

4. Wat probeer jij bij een kandidaat over te brengen/mee te geven?

Ben heel nieuwsgierig naar de veerkracht en het lef te willen blijven leren bij mensen binnen veranderende omstandigheden. Ik inspireer hen dan ook graag om zelf ook vooral nieuwsgierig te blijven en in actie te komen met kleine stappen, waardoor nieuwe inzichten, ervaringen kunnen ontstaan.

5. Wat zijn eigenschappen die een goede coach moet hebben volgens jou?

Oordeelloos en met aandacht kunnen luisteren naar de kandidaat. Hen kunnen prikkelen, met inzet van hoofd (weten/kunnen), hart(willen) en handen (doen) om kandidaat in beweging te brengen, zodat resultaten worden behaald, waardoor het zelfvertrouwen groeit!