Hoe kies jij jouw goede voornemens op werkgebied?

De kerst is voorbij, we zijn gevuld met heerlijk eten en gezelligheid. Ook het vuurwerk en de oliebollen worden afgezworen. 2018 is nu echt voorbij.
Maar een nieuw jaar betekent nieuwe kansen!

Veel mensen doen daarom aan goede voornemens. Een moment om 2019 om te dopen tot ‘jouw jaar’. Je kan natuurlijk zelf beginnen met de standaard goede voornemens (stoppen met roken, beginnen met afvallen), maar je kan ook op werkgebied een aantal goede voornemens voor jezelf stellen. Laat ons je op weg helpen!

Als eerste is het natuurlijk slim om voornemens te kiezen die jou helpen, die jou nog meer werkplezier laten beleven en/of waar je beter en effectiever van presteert.
Denk hier eens over na. Wat staat jou nu in de weg om nog beter te worden? Wat mis je om effectiever en/of leuker te werken?
Springt er als eerste die promotie in je op, waar je zo op hoopt? Dan is het antwoord makkelijk: Een goed voornemen voor dit jaar is om richting die promotie te werken. Maar merk je dat jouw kennis op sommige onderdelen wat mist, is het verstandig om als voornemen te hebben dat je zelfscholing of een cursus gaat doen om deze kennis bij te spijkeren.Het belangrijkste is dat jij er beter van moet worden, dat jouw voornemen bijdraagt aan jouw eigenbelang.

Maar wat nu als je merkt dat er geen uitdaging meer in jouw werk zit. Stel dat je erachter komt dat je zoveel goede voornemens nodig hebt om weer met plezier aan het werk te gaan. Zit je dan wel goed in je huidige functie?
Een goed voornemen zou dan zijn om verder te kijken, om mogelijkheden uit te werken. Misschien kan een loopbaancoach jou helpen om te ontdekken wat je wel leuk vindt, welk werk jou wel blij maakt.

Goede voornemens hoeven niet altijd groot te zijn. Het kan bijvoorbeeld al enorm helpen door met jezelf af te spreken elke vrijdag je bureau even op te ruimen zodat je maandag letterlijk met een schone lei begint. Of dat je elk uur koffie/thee of iets anders gaat halen om even te staan en te lopen. Ook de kleine dingetjes kunnen grote impact hebben, dus schroom niet om voornemens te kiezen die in eerste instantie ‘niets lijken’.

Werk is een groot deel van 2019. Je zult er aardig wat uren spenderen, dus je kan maar beter gebruik maken van die tijd om zelf te groeien. Doe iets wat je leuk vindt, waar je plezier uit haalt. En til jezelf naar een hoger niveau!
Jouw goede werkvoornemens zijn daar een goede 1e stap voor!

Terug naar het overzicht