Het verhaal van Petra

Al ongeveer 25 jaar werkt Petra met plezier als lerares op een basisschool. Een Burn-out zorgt ervoor dat Petra haar werkplezier verliest en thuis komt te zitten. ‘Mijn toenmalige werkgever bood mij een 2e spoor traject bij Amplooi aan. Marc werd mijn coach. Hij ging mij begeleiden richting nieuw werk.’

Tussen Petra en Marc klikte het gelijk. ‘Marc was heel duidelijk. Hij begon met uitleggen wat ik allemaal kon verwachten zodat ik niet voor verrassingen kwam te staan. Ik kon altijd bij hem terecht met vragen, ook buiten onze afspraken om. Hij heeft een hoop kennis en vertelde mij dus ook gelijk dat er in het 1e spoor fouten waren gemaakt.’

Tijdens het 2de spoor traject van Petra moesten er nog dingen in het 1e spoor  geregeld worden. ‘Maar Marc hielp me hierbij. Zo bleef het voor mij altijd duidelijk wat ik allemaal moest doen en wat de volgende stap was. Op die manier kon ik me blijven focussen op wat belangrijk was: Het vinden van een nieuwe baan.’

En die baan vond Petra. ‘Marc was duidelijk en gaf me specifieke opdrachten. Aan de hand van gesprekken ben ik erachter gekomen wat ik nog meer leuk vond om te doen. Daarna moest ik 2 sollicitatiebrieven per week schrijven. Ik heb goed gezocht naar de juiste vacatures, ik wilde immers niet op van alles reageren waar ik eigenlijk niks mee had. ‘

Het versturen van deze brieven hielp Petra naar een volgende ontwikkeling in haar traject. ‘Ik heb uiteindelijk een CV-clip laten maken en die maakte het verschil. Ik stuurde deze clip door met een sollicitatiebrief naar een bedrijf en zij reageerde. Via een detacheringscontract ben ik daar aan de slag gegaan op een werkervaringsplek in de administratie.’

En daar bleef het niet bij. Het detacheringscontract van Petra werd omgezet in een dienstverband. ‘Daar werk ik nu nog steeds. Ik heb enorm geluk gehad met mijn nieuwe werkgever, zij heeft begrip voor mijn situatie. Want ik heb het gevoel dat ik nu pas begin te herstellen van mijn Burn-out.’

Benieuwd wat Amplooi voor u kan betekenen? Bel ons op 088-0223888 of vraag vrijblijvend een offerte aan op www.amplooi.nl.

 

Terug naar het overzicht